Пореден затворник избяга - този път в Ловеч!

Подобни фрапантни случаи в последните месеци видяхме в затворите в София и Пловдив
Публикувана: От:

Още по темата

 

Пореден случай на избягал затворник, този път от затворническо общежитие в Ловеч. Мъжът е избягал около 10:30 ч. тази сутрин от обекта, на който е работил. 

48-годишният Борислав Ангелов Иванов, родом от добричко, влиза в затвора през март 2011 г.за да изтърпи 13-годишна присъда за блудства и кражби. 

В началото на юни тази година, след като е излежал половината си наказание, е прехвърлен в общежитието от открит тип "Полигона". 

Работи на външен неохраняем обект. Според проф. Николай Проданов - зам.-министър на правосъдието, ресор "Затвори", възможностите за работа вътре на територията на затворите в са силно ограничени. 

"Поради особеностите на пазарната икономика, ние много трудно можем да организираме производства на територията на затворите, които производства да бъдат конкурентоспособни на останалите на свободния пазар", каза той.

И така Борислав и още четирима души метат хале във фирма с база в покрайнините на Ловеч без охрана. До тази сутрин, когато представителят на "Маранд Строй" подава сигнал, че Борислав е изчезнал.

Преди два месеца затворник избяга от общежитието в Пловдив. Георги Танчев беше заловен след две седмици в дома на свой приятел. 

Обяснил - избягал, защото имал нужда от наркотици. 

На 5 юни пък след престрелка в Ботевград беше убит Владимир Пелов, който заедно с Радослав Колев, избяга от Централния софийски затвор в началото на април.

Ексклузивно само пред камерата на Новините ON AIR - разказ от първо лице на един от охранителите на млекокомбината в Ловеч.

 

Коментари ( 0 )