Мъж нападна с нож охранител в столичен мол

Колега на гарда не се е намесил при инцидента

18.06.2018 | 07:10 Редактор: Лазарина Колчагова
Мъж нападна с нож охранител в столичен мол

Продължава изясняването на фактите и обстоятелствата около поредния случай на агресия. Този път в столичен мол - в неделя мъж нападна с нож охранител на един от магазините. 

Това станало, след като детекторите на изхода на обекта се включили при излизането на мъжа от магазина, охранителят поискал да го провери, но клиентът му се нахвърлил с нож. 

Според потребителя, публикувал видеото в социалните мрежи, мъжът в сивата риза е охранител на самия мол, но не се е намесил при инцидента.

Борис Колев е името на свидетеля, записал и разпространил нападението. Той разказа пред Bulgaria ON AIR, че нападателят е извадил джобен нож от чантата си на врата.

"Не знам какво трябва да е поведението на другия охранител по протокол, но не мисля, че трябва да е такова. Не трябва да се стига дотам самите посетители на МОЛ-а да скачаме и да се намесваме в такива ситуации", сподели той в "България сутрин".

Свидетелят разказа още, че жената, придружаваща нападателя, се е намесила, а по-късно дошла полиция.

В телефонна връзка за Bulgaria ON AIR разказа за случая и нападнатият охранител - Радослав Нинчов, охраняващ няколко магазина в МОЛ-а.

По думите му, на излизане на семейство от един от магазините, които охранява, звуков сигнал отчита, че стока не е отчетена. 

Жената е започнала да заплашва служителя, при поисканата проверка на багажа. Мъжът й се нахвърля върху него с джобен нож. 

"Длъжен ли охранителят да се защитава сам в подобна ситуация при положение че нямаме право да носим оръжия?", попита пострадалият служител. 

Той добави, че ще подаде жалба в полицията и каза, че се надява на справедливост.