Шеф на млечна фирма ръководел група за измами с ДДС!

Обвинени са още двама души след мащабна акция
Публикувана: От:

Още по темата

 

Разбита е организирана престъпна група за данъчни измами, начело с управител на фирма за млечни продукти във Велико Търново.

Специализираната прокуратура е уснтановила, че само за 4 месеца, чрез регистрирането на дружества бушони, "шефът" на схемата е успял да осуети плащането на 900 хил. лева ДДС.

Съобщението е на зам.-шефката на спецпрокуратурата Даниела Начева, която допълни, че ръководител на групата е собственикът на голямото млечно предприятие. Начева отказа да назове името му.

По неофициална информация това е Стефан Василев, собственик на фирмата за производство на млечни продукти "Елена".

Само за последните 2 години и половина фирмата имала оборот от 50 млн. лева. Василев е задържан от Специализирания съд, като решението не е окончателно и то може да бъде обжалвано на 14 юни.

Освен него са обвинени още двама души, като единият е на свобода срещу 50 хил. лева гаранция. Акцията се е провела на територията на Русе, Търговище, Велико Търново, Пазарджик.

Претърсени са 21 имота, 14 от тях са счетоводни къщи и 8 домашни адреса, като на адрес в "Бистрица", София, са били открити схеми, които онагледяват престъпната дейност, каза наблюдаващият прокурор Кирил Пейчинов.

Вижте повече във видеото!

 

Коментари ( 0 )