Иванчева назначавала и освобождавала свои заместници от килията

Тя и заместничката ѝ Биляна Петрова бяха отстранени от длъжност

23.05.2018 | 16:20 Редактор: Ивайло Николов
Иванчева назначавала и освобождавала свои заместници от килията

Съдът отстрани Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова от длъжност. Според прокуратурата двете жени управлявали столичния район "Младост" от килията, въпреки че трябва да е в отпуска.

Със заповед от 15 май тази година Десислава Иванчева е назначила ПР на района за заместник-кмет. С други 2 заповеди пък е освободила заместниците ѝ до сега. Иванчева е остранена временно, за да не оказва натиск върху свидетели. 

Съдът я отстрани заедно със заместничката й Биляна Петрова. Според прокуратурата двете жени управлявали столичния район "Младост" от килията. Решението на съда подлежи на обжалване.

Задържаната за подкуп Десислава Иванчева каза в съда, че всичко това цели нейното политическо, физическо и психическо отстраняване.

Биляна Петрова пък недоумява защо и позволяват да си пусне молба за отпуск, ако това не е законно. Мотивите на прокуратурата да поискат отстраняването им от длъжност е, че двете са писали на бели листа заповеди, които са носени в Столичната община и са играели ролята на официални документи. 

Вижте подробностите във видеото!