Спипаха българин в Италия, клонирал кредитни и дебитни карти

Той е задържан в аутлет за висша мода край Флоренция

15.04.2018 | 18:32 Редактор: Василена Василева
Спипаха българин в Италия, клонирал кредитни и дебитни карти

39-годишен българин беше арестуван до Флоренция за клониране на кредитни и дебитни карти, съобщиха италианските медии, цитирани от Dnes.bg

Това станало в един от най-луксозните аутлети за висша мода в Италия – The Mall, до Флоренция. Открай време той е известен като притегателен център за пристрастените по най-скъпите марки.

Българинът пристигнал от родината си на 13 април и трябвало да отпътува за нея на 18 април. Цялото му "турне" във Флоренция, включващо и разноските за хотела му, били платени от непознат мъж от чужбина.

Mъжът бил открит при случайна контролна проверка на италианските карабинери от Филине Валдарно, до Флоренция. Те видели поставената на банкомат за теглене на пари електронна апаратура за копиране на кодове на карти. Тя била инсталирана в едно от помещенията на аутлета.

Българинът бил хванат със завито във вестник устройство за копиране на магнитни кодове, както и микротелекамера. Той носел у себе си и пет клонирани кредитни карти, готови да бъдат използвани за теглене на пари. След като била претърсена хотелската стaя, в която отседнал, били намерени и други скимър устройства, както и компютър, използван за клониране на картите.

Снимка: Pixabay