Непълнолетна майка умъртви бебето си минути след раждането

Мъжът на 16-годишната Петя скрил тялото във фризер в село Средногорово

07.03.2018 | 16:03 Редактор: Тодор Петров
Непълнолетна майка умъртви бебето си минути след раждането

Прокуратурата в Пловдив разследва убийство на новородено бебе от собствената му майка. 16-годишно момиче ражда на 1 март, дни по-късно откриват бебето във фризер в изоставена постройка в село Средногорово, където момичето е живеело с бащата на детето и собствения си баща.

За случая съобщават лекари от болницата, където момичето е постъпило с усложнения след раждането. Тъй като тя не дала обяснения къде е детето, лекарите се обадили в полицията. 

Според разследването майката е удушила с ръце своето бебе. А 27-годишният мъж , с когото е живеела на семейни начала, е занесъл трупчето във фризера. Тримата са българи, не са от село Средногорово. Дошли там преди година, но никой не знае откъде. 

Непълнолетната Петя е умъртвила бебето си минути след като е родила детето. 23-годишният баща Стефан е искал да се обадят на Бърза помощ, но момичето е отказало.

Впоследствие той е сложил бебето в найлонова торба и в неработещ хладилник. От Детска педагогичска стая ще започнат работа с родилката, след като тя напусне болницата. Непълнолетното момиче може да получи ефективна присъда от 2 години според прокуратурата.