Кокинов за убийствата: Разследващите са с недостатъчен капацитет!

На българските служби им липсва добра агентура и оперативни способности, за да пробият тежките случаи, уточни бившият градски прокурор на София

10.01.2018 | 08:59 Редактор: Велислав Филипов
Кокинов за убийствата: Разследващите са с недостатъчен капацитет!

От началото на година се извършиха много тежки престъпления, но удар по държавата няма. Общият знаменател на тези убийства е безнаказаността, която цари в страната. Всеки, който решава да извърши престъпление, си прави сметка, че надали ще бъде заловен и наказан. Така бившият градски прокурор на София Николай Кокинов коментира в студиото на "България сутрин" извършените в последните 10 дни тежки убийства. 

Според Кокинов основният проблем е трудността за разбиране на мотивите и извършителите при поръчковите убийства.

"Трудно е да разбереш какъв е бил мотивът на поръчителя. На българските служби им липсва добра агентура и добри оперативни способности, за да пробият тежките случаи", уточни бившият градски прокурор на София.

По думите му не трябва хората да изпадат в някаква параноя покрай всички случаи на убийства, защото всички са факт на един или друг вид отмъщение. 

"Според мен зад убийството на бизнесмена Петър Христов не стоят "Килърите" или някоя друга престъпна група. За мен тук се крие по-скорошен мотив. Или Христов е навлязъл в някакви интереси, или е нарушил нечия чужда територия", обяви Кокинов пред Bulgaria ON AIR.

Гостът на "България сутрин" е категоричен, че разследващите органи имат недостатъчен капацитет.

"Не е нужна бронирана техника, за да се залови един извършител на убийство, въоръжен с пистолет. Държавата показва мускули така, но е хубаво тези демонстрации да завършват с резултати", отбеляза бившият прокурор.

Все пак Кокинов е на мнение, че мутренските години не се завръщат, но все пак органите на властта трябва да стегне своите служители.