Стрелба в центъра на София, прострелян е данъчен инспектор

По първоначални данни срещу Иво Стаменов не е имало заплахи - МВР проверява всички версии

18.12.2017 | 11:19 Редактор: Анисия Иванова
Стрелба в центъра на София, прострелян е данъчен инспектор

Стрелба по мъж в автомобил е станала сутринта в София. 43-годишен е бил прострелян около 8:40 часа в района на ул. "Дунав", съобщиха от МВР. По информация на полицията простреляният мъж е Иво Стаменов, началник на отдел "Фискален контрол" в НАП. Той е пътувал за работа с джип "БМВ".

Мъжът е ранен в дясното рамо, като са засегнати важни кръвоносни съдове. В момента той е настанен във ВМА, но няма опасност за живота му. Простреляният все още не е разпитван от служители на МВР, защото в момента тече операция.

По първоначални данни срещу простреляния не е имало заплахи, но към момента не се изключва нито една версия за стрелбата. На мястото на инцидента има засилено полицейско присъствие. Районът е заграден от униформени. Извършва се оглед и са предприети издирвателни действия на стрелците.

Полицията проверява и версията дали стрелбата по Стаменов е свързана с разследване на прокуратурата срещу двама негови колеги, които бяха арестувани с подкуп от автосервиз наскоро.Не е ясно и какво е оръжието, с което е стреляно по джипа му от близко разстояние - вероятно автоматична пушка.