Влак с футболни фенове бе замерян с камъни

При вандалската атака е ранено едно момиче

15.12.2017 | 17:12 Редактор: Жанета Нейкова
Влак с футболни фенове бе замерян с камъни

Влак, в който са пътували футболни фенове, е бил замерян с камъни снощи. При вандалската атака е ранено момиче, което е било сред пътниците.

Нападението е станало около 22 часа вчера в района на спирка Кумарица по пътническия влак от София за Мездра, съобщиха от БДЖ, предава Dnes.bg

По първоначална информация в един от вагоните на композицията е пътувала група футболни фенове, които са провокирали ситуацията. Не се уточнява дали агитката се е връщала от мача ЦСКА – Лудогорец, който се игра снощи.

Вагонът, който е замерян, е със счупени едно панорамно стъкло и две стъкла на страничните врати.

От БДЖ припомнят, че от началото на годината това е 81-ият случай на замеряне на влакове с камъни.

"Тенденцията е изключително тревожна, защото подобните случаи за тази година вече са шест повече в сравнение с 2016 г.", допълват от компанията.

От БДЖ предупреждават, че хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек!

Щетите, които националният железопътен превозвач понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове, допълват от БДЖ.