Прокуратурата внесе в съда обвинението срещу убиеца на Виола

В хода на разследването са назначени множество експертизи

12.10.2017 | 16:14 Редактор: Жанета Нейкова
Прокуратурата внесе в съда обвинението срещу убиеца на Виола

Прокуратурата внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинението срещу Стефан Станев, за това, че умишлено е умъртвил Виола Николова на 23 юни в София, съобщи Dnes.bg

В хода на разследването са били назначени множество експертизи: съдебно-медицинска експертиза, трасологическа експертиза, ДНК анализ на веществени доказателства, петорна биотрасологична и съдебно медицинска експертиза и други.
Според психиатричната експертиза Станев страда от личностно разстройство и синдром на зависимост от психоактивни вещества. В нея се казва обаче, че в момента на извършване на престъплението той е бил психически годен и е разбирал значението на постъпките си.

В обвинителния акт прокуратурата обяснява, че смъртта на Виола е била мъчителна, а действията на Станев се характеризират с "особена жестокост", като той е проявил "изключителна ярост и ожесточеност" към жертвата. Смъртта е била причинена чрез множество удари по тялото на пострадалата и то в областта на жизнено важни органи, обясняват от прокуратурата.

Стефан Станев е с мярка за неотклонение "задържане под стража".