Арестуваха сина на убития Наско Тонкев за разпространение на дрога

При залавянето от полицията, у Димитър са открити амфетамини

16.09.2017 | 16:48 Редактор: Жанета Нейкова
Арестуваха сина на убития Наско Тонкев за разпространение на дрога

Синът на убития в края на август ресторантьор Наско Тонкев е арестуван късно снощи за разпространение на дрога, съобщава "Дарик" по сведения на източници от МВР.

При организираната спецоперация на криминалисти от Пазарджик са задържани трима души след над едномесечно разследване.

В момента на залавянето Тонкев е притежавал амфетамини. Групата е пътувала в две коли, като едната е карал Димитър, под въздействие на синтетичната дрога, намерена при претърсването. Останалите трима са арестувани след спиране на втори автомобил, шофиран от водач, употребил марихуана. У друг пък са открити над 100 патрона за ловно и нарезно оръжие. Смята се, че младежите от втората кола са били клиенти на Димитър. Разследването срещу него е започнато в средата на август.

Бащата на момчето – Наско Тонкев, бе прострелян и загина на място на 31 август при празнуване на рожден ден на 6-годишно момче в ресторанта му. За престъплението бе арестуван бившият председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който е собственик на пистолета, с който е стреляно. Все още не е изяснено дали смъртоносният изстрел е произведен от детето, каквато беше първоначалната версия, или от друг участник в празненството.

Дъщерята на загиналия Деница и съпругата му Павлина твърдят, че Влайков е убил Наско, с когото имал стари вражди и е набедил детето, за да се измъкне.