Микробус с шестима пътници се преобърна, една жена загина

Причината е спукана гума

18.07.2016 | 17:40
Микробус с шестима пътници се преобърна, една жена загина

Микробус с шестима пътници се преобърна в канавката, една жена загина, останалите са ранени. Инцидентът е станал на 15 юли, между град Шабла и село Езерец.

Отрицателен резултат е отчела цифровата индикация при проверка за употреба на алкохол. Шофьорът е на 61 години от град Шабла. Пострадалата най-тежко 63 – годишна жена от с. Граничар, е била откарана в МБАЛ Добрич, където е починала от раните си. 

45- годишната С.И. от с. Крапец е отведена в МБАЛ Добрич с травма на гръбначния стълб и препратена към МБАЛ „Св. Ана” град Варна, без опасност за живота. 31- годишният О.Б. от с. Ваклино е освободен за домашно лечение с диагноза счупена ключица и контузия на гръдния кош. 45- годишният Д.П. от с. Ваклино е настанен в МБАЛ Каварна с диагноза счупени ребра, без опасност за живота. 24 –годишният И.А. от с. Ваклино е прегледан и освободен без наранявания. 42 –годишният Д.А. от с. Крапец е освободен за домашно лечение с диагноза фрактура на нос и гръдна контузия, без опасност за живота.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Шабла.

Причината за инцидента била, че микробусът е спукал гума. Работи се по две версии за причината за катастрофата.Смята се, че шофьорът е карал с несъобразена скорост и при удар в нещо е спукал гума.

А другата версия е, че първо е спукал гума, в резултат на което бусът е излетял в канавката и се е преобърнал. Тепърва ще се изяснява курсът на микробуса. Предполага се, че е превозвал работници.