Животът на феноменален атлет, който внесе класа и финес във футболния свят – в биографичния филм „Пеле: Кралят на футбола“

Австралийската документална продукция ще се излъчи на 19 април в 9,30 часа по Bulgaria ON AIR

17.04.2018 | 12:00 Редактор: Меги Радева
Животът на феноменален атлет, който внесе класа и финес във футболния свят – в биографичния филм „Пеле: Кралят на футбола“

Бразилия е синоним за висококачествена игра на световно ниво и точно тази страст към спорта е отгледала едни от най-добрите играчи в света. Но само един мъж е познат на всички като „Краля на футбола“ и неговото име е „Пеле“. Той става част от отбора на Бразилската Световна купа на 17 годишна възраст, изпълнявайки обещание, което е дал на баща си „да му спечели Световна купа“. На 19 април в 9,30 часа по Bulgaria ON AIR биографичния филм „Пеле: Кралят на футбола“ ще разкаже историята за живота на феноменалния атлет Пеле, който внесе класа и финес във футболния свят.

След обвинения в измама по време на Световната Купа през 1966 година контузеният Пеле се заклева повече никога да не играе в друга Световна Купа. За да остане да играе само за Бразилия правителството подсигурява заплащането на Пеле и го превръща в нак-високо платения бразилски спортист в целия свят. Издигната му е дори восъчна фигура, а до ден днешен държавни управници и политици продължават да искат срещи с футболната легенда.

Не пропускайте биографичния филм за живота на един от най-великите спортисти за всички времена „Пеле: Кралят на футбола“ – на 19 април в 9,30 часа по Bulgaria ON AIR.

 

 „Пеле: Кралят на футбола“ (Pele: King of football)

Биографичен, документален, спорт, Австралия.