Каква умисъл стои зад кражбите на дребно и какви са последствията за всички нас – в „Истината за кражбите в мола“ по Bulgaria ON AIR

Американският документален филм ще бъде излъчен на 28 февруари в 9,30 часа

21.02.2018 | 11:00 Редактор: Меги Радева
Каква умисъл стои зад кражбите на дребно и какви са последствията за всички нас – в „Истината за кражбите в мола“ по Bulgaria ON AIR

Истината е, че кражбата на дребно от различни магазини представлява голяма част от културата на потребителя. Това е провинение, за което плащаме всеки път, когато наближим касовия апарат. Документалният филм „Истината за кражбите в мола“ разследва увеличението на този вид престъпления и по какъв начин стремежът на потребителите да пазаруват на най-ниските цени захранва пазара на откраднати стоки –  гледайте на 28 февруари в 9,30 часа по Bulgaria ON AIR.

Всеки ден в Южна Америка се отчитат повече от 600 хиляди инцидента с кражба на дребно. Статистиката показва, че 80% от нас са извършвали такъв вид кражба поне веднъж през живота си. Един на всеки 10 от нас краде често. А сега, организираната престъпност вече е наясно, че кражбата е лесен и нискорисков начин да получи стабилна печалба.

Представяйки учудващи кадри от охранителни камери, най-иновативните технологии за борба с престъпността и интервюта от двете страни на закона, „Истината за кражбите в мола“ разследва защо хората крадат, какво правят останалите за да ги предотвратят и по какъв начин ни афектират кражбите на дребно – гледайте на 28 февруари в 9,30 часа по Bulgaria ON AIR.

 

„Истината за кражбите в мола“ (The Truth About Shoplifting);

Документален, Америка, 2011 г.;

Продукция на CNBC.