Човешки навик или зла умисъл е лъжата – разкрива документалният филм „Истината за лъжците“ по Bulgaria ON AIR

Американската продукция ще бъде излъчена в ефир на 26 февруари в 9,30 часа

19.02.2018 | 14:00 Редактор: Меги Радева
Човешки навик или зла умисъл е лъжата – разкрива документалният филм „Истината за лъжците“ по Bulgaria ON AIR

Новият документален филм „Истината за лъжците“ търси научен отговор на върпоса: Ежедневен човешки навик или зла умисъл е лъжата – гледайте на 26 февруари от 9,30 часа по Bulgaria ON AIR.  А истината се крие в това, че всички ние сме лъжци. Учени твърдят, че хората се учат да лъжат още в ранна детска възраст. Лъжем за да предпазим себе си и околните... Лъжем за да пощадим нечии чувства или за да получим това, което искаме, и от което се нуждаем. А повечето от нас послъгват в един на всеки четири разговора, траещи повече от десет минути.

Лъжата лежи в основата на нашето оцеляване – от изричането на малка невинна лъжа до умението да манипулираш масите. Способността да лъжем е фундаментален фактор, преценяващ доколко успяваме в работния, романтичния и всекидневния живот. С помощта на най-иновативните науки, технологии и модерна психология този интригуващ документален филм излага на показ една от най-големите ни слабости: Способността ни да различим истината от лъжата.

В „Истината за лъжците“ световнопризнати специалисти споделят откритията и теориите си за изкуството на лъжата, заключвайки с един основен избор, пред който сме константно изправени, а именно: Искаме ли да живеем във вярващ свят, с риск да бъдем подведени, или да се съмняваме, с риск да нямаме доверие дори на тези, които казват истината?

Каква истина се крие в лъжата – гледайте в новия документален филм „Истината за лъжците“ на 26 февруари в 9,30 часа по Bulgaria ON AIR.