Завладяващата експедиция на великия учен Чарлз Дарвин – пресъздадена в новия документален сериал „Дарвин – бъдещето на видовете“ по Bulgaria ON AIR

Научно-документалната поредица ще се излъчва в ефир от 4 февруари, всеки уикенд, в 16 часа

02.02.2018 | 10:00 Редактор: Меги Радева
Завладяващата експедиция на великия учен Чарлз Дарвин – пресъздадена в новия документален сериал „Дарвин – бъдещето на видовете“ по Bulgaria ON AIR

„Дарвин – бъдещето на видовете“ е новият научно-документален сериал в ефира на национална телевизия Bulgaria ON AIR – от 4 февруари, всеки уикенд, в 16 часа. Американската продукция представя завладяващата експедиция около земното кълбо на великия британски учен Чарлз Дарвин, пресъздадена в съвремието от негови потомци.

През 1831 година младият британски геолог и биолог Чарлз Дарвин отплава за най-важното пътуване, правено на Земята до момента. По време на петгодишната си експедиция Дарвин обикаля земното кълбо, плавайки с клипер (ветроходен кораб) на име „Бигъл“, за да промени идеята ни за време, пространство, пол, природа и късмет. Почти 180 години по-късно неговите пра-пра внуци Сара Дарвин и британският писател Редмънд О‘ханлън повтарят епичната експедиция на великия откривател. 

Двамата тръгват от Плимът на осеммесечно пътуване, следвайки оригиналния маршрут на Дарвин. То ги отвежда от Тенерифе, през Бразилия до Галапагоските острови, а от там през Австралия и Мавриции. По време на цялата експедиция Сара и Редмънд проучват безброй красиви животни, растения и вкаменелости.

Многобройни учени и художници са поканени на борда по време на великото пътуване за да проведат изследвания, да изучат наблюденията на Дарвин и да обсъдят как те се вписват и променят съвременния ни свят. Научно -документалният сериал отвежда зрителите на едно завладяващо и откривателство пътуване.

Тръгнете по стъпките на великия изследовател Чарлз Дарвин, за да откриете как неговото пътуване променя общото разбиране за света, с новия научно-документален сериал „Дарвин – бъдещето на видовете“ от 4 февруари, всеки уикенд в 16 часа, по Bulgaria ON AIR.

                                                                      

„Дарвин – бъдещето на видовете“ (Voyage of Darwin's Beagle: On the Future of Species);

Научен, Документален, Америка, 2012 г.;

В ролите: Сара Дарвин, Редмънд О‘ханлън.