Кои са главните актьори в сериала „Виктория“

Джена Колман и Том Хюз участват в два премиерни сериала по Bulgaria ON AIR

29.12.2017 | 00:00 Редактор: Лиляна Анева
Кои са главните актьори в сериала „Виктория“

Джена Колман (Кралица Виктория)

Джена Колман е британската акртиса, която зрителите на Bulgaria ON AIR ще могат да гледат в два премиерни сериала – влиза в ролята на кралица Виктория в хитовата биографична поредица „Виктория“ (стартира в ефир от 1 януари, всеки делник в 19,50 часа) и е избрана и за ролята на Роузи в британска драма „Танц на ръба“ (стартира в ефир от 2 януари, всеки делник в 20,40 часа) Джена е родена през 1986 година в Блакпул, Англия. Стартира кариерата си в театъра още в ранна възраст. Докато кандидатства в театрални школи през 2005 година, актрисата е избрана за ролята на Джазмин Томас в романтичния драма сериал „Емералд“.

Джена Колман бързо добива популярност и получава роли в две серийни продукции на ВВС – Waterloo Road и Room at the Top. Избрана е за ролята на Клара и във фентъзи сериала „Доктор Кой“, като за ролята си печели признанието „Британска телевизионна актриса“ на Наградите Glamour през 2014 година. През 2016 година, Джена Колман взима участие в романтичната драма „Аз преди теб“. През този период е избрана да влезе в ролята на един от най-видните британски монарси – кралица Виктория и да представи живота й отблизо. За ролята си в историческия сериал печели приз за актриса в драматичен телевизионен сериал на наградите „Златен Нимф“ през 2017 година.

                                                                                     Том Хюз (Принц Албърт)

                                                                                                      

Том Хюз също ще влезе в домовете на зрителите на Bulgaria ON AIR и с двата премиерни британски серилала - влиза в ролята на Джулиан в драмата „Танц на Ръба“, пресъздава и образа на принц Албърт – съпруг на кралица Виктория, в биографичната драма „Виктория“.

Том е британски актьор, роден през 1986 година в Чешър, Англия. Трупа богат актьорски опит в младежките театри в Чешър и в Ливърпул. През 2008 година се дипломира от Кралската Академия по Драматично Изкуство (RADA), като след това се снима в сериалите „Тринити“ и „Коприна“.

                                                                                    Руфъс Сюъл (Лорд Мелбърн)

                                                                                                         

Руфъс Сюъл изиграва Лорд Мелбърн в сериала „Виктория“, като за ролята си през 2017 година е номиниран за наградата „Златен Нимф“ в категорията „Актьор в драматичен телевизионен сериал“ в Монте Карло. Руфъс Сюъл е роден в Лондон през 1967 година. Още в детска възраст посещава училището по реч и драма в Лондон. Дебютът му на сцена е в родния му град с пиесата Making it Better, за която печели приз за „Най-добър млад актьор“. Излиза на сцена и на Бродуей с пиесата Translations, като печели „Световната театрална награда на Бродуей“.

Филмовата си кариера стартира през 1991 с драмата „На двадесет и една“. Снима се в многобройни филмови продукции, сред които са и „Париж, обичам те!“, „Легендата за Зоро“, „Ваканцията“ и „Туристът“. Участва в сериалите „Единайстият час“, „Устоите на Земята“ и „Чарлс II: Силата и Страстта“, а за ролята си в минисериала ShakespeaRe-Told е номиниран за наградата BAFTA през 2006 година.