Заговори, убийства и развръзки – във финала на „Ликвидация”

12.12.2017 | 12:01 Редактор: Меги Радева
Заговори, убийства и развръзки – във финала на „Ликвидация”

Арсенин не се явява на работа. Става ясно, че  никой не знае къде е. Гоцман подозира, че майор Кречетов е замесен във всички досегашни тайнствени изчезвания, както и че именно той е „Акадамикът”. И подозренията му се оказват напълно основателни. Льоня Тишак упорито търси изчезналия Арсенин, но следите не водят до никъде. В същото време Нора и Давид се женят. Операция „Маскарад” приключва и залавянето на бандити спира. Гоцман предлага на Чусов специален план, чрез който да разкрият бандата на „Академика”. Чусов обаче, запознава маршал Жуков с тези намерения и резултатът е нов арест на Гоцман.

Поредицата от заплетени случаи и интриги не спира. Кречетов разказва на Нора и Мишка за ареста на Гоцман. Но най-значимото събитие се случва точно тогава: Жуков обявява началото на военните учения в Молдова. А за „Академика” това е златен шанс да завладее Одеса. Той се заканва, че ако Одеса попадне в неговите ръце дори и за ден, това ще даде повод на Сталин да разстреля Жуков. А това вече е истински шанс за бандите да завладеят цяла Украйна.

В последната серия на „Ликвидация” завладяването на Одеса върви с пълна сила. Става ясно, че арестът на Гоцман е бил инсцениран. Чекан е ранен и се налага да бяга от града заедно с хората на „Академика”. Гоцман се опитва да арестува Кречетов. Завързва се престрелка. Кречетов използва Гоцман за щит. В схватката им Кречетов е тежко ранен и пада от голяма височина...