Лейди Макбет

В ролите: Флорънс Пъг, Пол Хилтън, Козмо Джарвин, Наоми Аки, Кристофър Феърбанк и др.

11.12.2017 | 12:00 Редактор: Меги Радева
Лейди Макбет

Телевизия Bulgaria ON AIR ще излъчи премиерно за българския ефир британския исторически филм „Лейди Макбет“ – на 17 декември от 23 часа. Лентата разказва историята на нещастно омъжена млада жена и нейния път към промяната. „Лейди Макбет“ е екранизация на романа от 1864 година „Лейди Макбет от Мценска околия“ на руския писател, драматург и журналист Николай Лесков.

Романтичната драма ще отведе зрителите в Англия през 1865 година. В главната роля на Катрин влиза английската акртиса Флорънс Пъг. Катрин е млада жена, омъжена по неволя за по-възрастен и неприятен мъж, който не проявява никакъв интерес към нея. Тя се чувства задушена в лишен от любов брак и отхвърлена напълно от семейството на своя мъж, което се държи студено с нея. Отчаянието на Катрин и отсъствието на съпруга й я тласкат към младия коняр на имението, с когото тя започва страстна авантюра.

Бързо разрастващите се любовни отношения между двамата млади пораждат у Катрин силно желание за собствен живот, чиято единствена господарка е самата тя, но и въвличат нея и околните в опасни премеждия, от които невинаги има изход. С времето Катрин претърпява трансформация от невинна девойка във „фатална жена“, а ключовият й ход в края на филма окончателно завършва образа й на виновник, който няма намерение повече да бъде жертва.

Британската драма има за цел да обърне вниманието на зрителите отвъд историята на Катрин, като засегне темата за цената, която сме способни да платим, за да постигнем свобода и кое е по-важно – да останем верни на себе си или на тези, които обичаме.

Романтичната драма е печели редица награди през 2016 - „Синеуропа“ в Лез Арк, наградата на ФИПРЕССИ в Солун и в Сан Себастиан, както и Почетен диплом – наградата на критиката – в Цюрих.

Лейди Макбет (Lady Macbeth)

Драма, романтичен, Великобритания, 2016

Режисьор: Уилям Олдройт

В ролите: Флорънс Пъг, Пол Хилтън, Козмо Джарвин, Наоми Аки, Кристофър Феърбанк и др.