Какво предстои в "Ликвидация" през тази седмица

Академикът стои зад схеми с откраднати униформи

20.11.2017 | 12:15 Редактор: Константина Маркова
Какво предстои в

Одеса, 1946 година. В ход е операция по залавянето на бандата на смахнатия Сеня. Води се лично от началника на отдела за борба с престъпността полковник-лейтенант Давид Гоцман. 

Всички от семейството на Гоцман са загинали по време на войната и единствените му близки сега са старите му приятели - летецът Марк, ранен на фронта, и бившият мошеник Фима Петров, който помага на Гоцман в разследването.

Признанията на Сеня отвеждат Гоцман и Фима до таен склад с откраднати вещи, включително хиляди военни униформи. Но на кой обикновен престъпник са му необходими толкова много униформи? Същата нощ пред склада пристига камион, управляван от мъж в униформа на капитан от съветската армия, който разстрелва охраната. Убиецът се оказва престъпник на име Чекан...

Заелият се с разследването Фима научава, че престъпниците използват фалшиви фактури за откраднатите униформи. Опитвайки се да идентифицира фалшификаторите, Фима загива и за Гоцман това вече не е само разследване, а лично отмъщение.

Гоцман установява, че в случая  е замесен и някой с прозвището Академика, който заедно с Чекан, е бил обучаван от германското военно разузнаване по време на Втората световна война.

Проследете развръзката на сериала "Ликвидация" от вторник до четвъртък в 22,10 по Bulgaria ON AIR.