Какво да очакваме в Полицейски войни в седмицата 18 – 22 септември

Адвокат за генерала или сериозни промени за Шилов

18.09.2017 | 12:11 Редактор: Константина Маркова
Какво да очакваме в Полицейски войни в седмицата 18 – 22 септември

Открит е трупът на дъщерята на високопоставения служител на Министерството на външните работи Ковров. Камерите за наблюдение на входа на къщата са заснели посещение в дома на убитата... оказва се, че е бил генерал Калюжни, при това непосредствено преди убийството.

Калюжни не подозира нищо и разбира за убийството от един следовател, който пристига специално от Москва. Калюжни иска незабавно да намери Шилов - единственият човек, който може да му помогне.

Оказва се, че две от приятелките на момичето са знаели за връзката й с високопоставения човек. След като проверява телефонния номер, който Калюжни предоставя, Шилов открива млад мъж, асистент на генерала, който потвърждава, че е виждал неведнъж убитата в обятията на Калюжни.

На този етап на развитието на действието, Шилов се връща в полицията.

Сега той е началник на регионалния спецотдел за разкриване на тежки престъпления. Личната му война с корупцията сред колегите му от специалните служби минава на ново ниво и много от колегите му нямат мир. За да разбере какво именно се случва, Шилов влиза в сблъсък с мощна групировка, която колегите му иронични наричат „синдикат на убийците”. На новия си пост обаче Роман има картбланш - той сам събира екипа си и получава свобода на действие. Като се възползва от благоразположението на началника си ген. Рощин, Шилов връща на работа Джаксън и взима на подчинение Павел Арнаутов и Светлана Морозова.