Сестрите вампирки 2: Прилепи в стомаха

Анимация, семеен, Германия, 2015

30.08.2017 | 00:00 Редактор: Константина Маркова
Сестрите вампирки 2: Прилепи в стомаха

Филмът разказва историята на две сестри полувампири – Дакария и Силвания, пристигнали от Трансилвания в малко германско градче, където всички се познават. За да успеят да се приобщят, те трябва да крият способностите си. Но пред има още едно предизвикателство – съседът им се оказва ловец на вампири. Трябва да се пазят повече от всякога, но тийнейджърките не могат да се изолират напълно. Дакария научава, че любимата й вампирска рок банда пристига на турне в Германия и не може да повярва да късмета си да ги види на живо. Родителите й забраняват да ходи, но тя решава да отиде с тайната надежда да се запознае с вокалиста. Дакария не подозира в какво се е забъркала - мениджърът на "Криптън Кракс“ се оказва стар враг на семейството, който има съвсем различни планове за младото момиче... Той отвлича Дакария, а сестра й Силвания и приятелите им тръгват по петите им. Ще успеят ли да я спасят?

"Сестрите вампирки 2: Прилепи с стомаха“ (Vampire Sisters 2: Bats in the Belly)

Анимация, семеен, Германия, 2015;

Режисьор: Волфганг Гроос;

В ролите: Лаура Роге, Диана Амфт, Джейми Бик, Стипе Ерцег, Георг Фридрих, Йонас Холденридер, Михаел Кеслер, Марта Мартин, Ричи Мюлер, Йеремиас Майер, Тим Шулц

По едноименната книга ("Die Vampirschwestern 02. Ein bissfestes Abenteuer", 2008 г.) на германската детска писателка Франциска Гем.