Фамилно - архив

Всяка събота и неделя от 10,30 до 12,30

 

Водещ: Деляна Маринова - Джуджи

Атанасиос Сотириадис - гръдският предприемач с български бизнес

И още: Фамилното дърво на Изабел Аджани
Публикувана: От:


В рубриката "Нашенците" днес ще ви срещнем с Атанасиос Сотириадис, който е гръцки предприемач с български бизнес. Козметичната фирма, която представлява, е първата в света, която прави специални прозрачни етикети на част от продуктите си с брайловата азбука на български език. Така и незрящите могат да разберат какво съдържа козметиката, която ще използват.

В рубриката "Фамилно дърво" днес ще ви разкажем историята на Изабел Аджани. Талантливата актриса е родена на 27 юни 1955 г. в Париж. Дъщеря е на алжирския емигрант Мохамед Шариф Аджани и германката Аугуста. Филмът, който я прави световноизвестна, е „Историята на Адела Ю“ на Франсоа Трюфо. В него тя играе ролята на обезумялата дъщеря на Виктор Юго. Благодарение на него кинокритиците наричат таланта й чудовищен, а нея самата „най-красивото чудовище на киното.” Има две номинации за „Оскар“ и е носителка  на 5 награди "Сезар". Това е ненадминат рекорд и до днес. 

Коментари ( 6 )
 • 6

  Jim_Parashkevov

  15 дек 2018 | 11:49

  Съвместната ни работа приключи внезапно, не поради финансови причини и спонсори, както той спомена, а по поради мое лично решение. Посоката в, която бе поел сериала не допадаше нито на мен, нито на екипа. Беше в пълен противовес с началния замисъл на проекта и първия сезон на сериала, който бе светът да разбере за способностите и талантите на хората със зрителни увеждания и българското (и не само) общество да ги приеме като пълноправни членове, а не да ги третира като марсианци!!! Мисля, че почти бях постигнах целта си с първия сезон, но втория развали хубавата ни концепция. Благодарение на амбициите на г-н Атанасиос Сотириадис за актьорска слава и търсенето на евтин начин на реклама на бизнеса му, няшият любим проект се превърна в една безкрайна и безсмислена реклама, маскирана като сюжет на научнофантастичен ситком. Продуктовото позициниране и насоките от негова страна за включване на реклами (на неговата и други фирми, основно на познати и приятели на бизнесмена) в разни сцени, убиха целия смисъл на сериала и тази ситуация ме натоварваше като творец, но и като човек със съвест. Никога не бих позволил някой да печели на гърба на слепите (между, които имам много приятели и един от тях бе причината да създам сериала, но това е друга история). В никакъв случай не бих позволил някой да се възползва от тях за да постигне собствена облага, безплатно медийно присъствие - реклама, чрез проект свързан с тях и постигането на бизнес цели. Това е неприемливо и така реших да прекратя втория сезон и героят на г-н Сотириадис просто да зи замине за Австралия, от където произдхожда и повече да не се връща. "Бай Кольо - Марсианеца", обаче продължава...творчески свободен и щастлив. Той съществува преди намесата на Сотириадис и продължава да се развива и без него!
 • 5

  Jim_Parashkevov

  15 дек 2018 | 11:48

  "Бай Кольо - Марсианеца" никога не е имал спонсори и никога не сме търсили и получавали финансова подкрепа. Сериалът винаги е сниман на 100% доброволни начала и е финансиран лично от мен (техника и транспортни разходи). По време на втория сезон г-н Сотириадис ни осигуряваше локации за снимките и ВИП гости, участващи доброволно без хонорар, но при снимките в търговски обекти, винаги е правено продуктово позициониране на фирмите в чиито локации сме снимали и те са отразявани със специални благодарности във финалните надписи. Също така държа да отбележа, че фирмата "Premium Health Products" е рекламирана до краен предел във всеки епизод от втория сезон, отново с продуктово позициониране на нейните продукти и лого и естествено надпис във финалните надписи, в които отбелязваме, че епизодът е заснет с любезното съдейсвие на гореспоменатата фирма. Освен това, г-н Сотириадис участва в главня роля във всеки епизод от сезона, като част на уговорката ни срещу намиране на локации и ВИП гости, но в никакъв случай това не го прави продуцент.
 • 4

  Aleksandur Velkov

  15 дек 2018 | 11:44

  "Бай Кольо - Марсианеца" продължава!!!
 • 3

  Jim_Parashkevov

  15 дек 2018 | 11:39

  Искам да уточня, че никога няма да има комикс по "Бай Кольо - Марсианеца". Коментара за включването на сериала в рекордите на Гинес е също твърдение на г-н Сотириадис, за което се съмнявам, че е истина.
 • 2

  Jim_Parashkevov

  15 дек 2018 | 11:37

  Казвам се Джим Парашкевов и съм създател, режисьор, сценарист, оператор, монтажист и единствен продуцент на сериала "Бай Кольо - Марсианеца" .Сериалът не е приклчючил изобщо, продължава с пълна пара и в момента се излъчва онлайн третият му и финален сезон. Г-н Сотириадис е участвал само във втория сезон и в малка роля в последния епизод на първия сезон.
 • 1

  Erol Ramadan

  15 дек 2018 | 11:35

  (Гръдският)!!! предприемач. Колко сте неграмотни само!!!