Михаил Ангелов – един от най- младите потомци на рода на Левски

Студентът в СУ "Св. Климент Охридски" гостува във "Фамилно"

18.02.2018 | 11:00 Редактор: Доника Ризова
Михаил Ангелов – един от най- младите потомци на рода на Левски

Михаил Ангелов е един от най-младите потомци на рода на Васил Левски. Михаил е студент в СУ и планира да продължи образованието си в чужбина, но да се завърне в България. „Чувствам се благословен, че във вените ми тече кръвта на Левски“, каза той в студиото на „Фамилно“.

„Веднъж като е бил дете Левски и майка му са на лозето и връщайки се от там, група турци жестоко ги пребиват и то не с конкретна причина, а защото могат да го направят. Имат властта да се отнасят по подобен начин с българите. Те дни наред лекуват раните си от случката си, мехлемите помагат на раните да заздравяват, но емоцията, която се заражда в сърцето и на двамата не може да бъде преодоляна. Затова той още тогава заявява на майка си, че няма да остави ситуацията просто така. Ще отмъсти за случката и майка му още тогава разбира. И затова до края на дните си осъзнава защо синът й е постъпил по този начин, оправдава всяка негова постъпка, разбира защо той поема по този път в последствие”, допълва потомъкът на Апостола.

Вижте и част от разговора на Доника Ризова с Христина Богданова, потомка на рода на Левски, както и експозицията на Националния музей "Васил Левски", която гостува в Столична библиотек апо повод 145-тата годишнина от обесването на Апостола.