Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"Завръщане" - Ники Илиев се завръща като главен герой и режисьор

Средата у нас не е благоприятна за правене на кино, посочи той

10.05.2019 | 21:07 Редактор: Юлия Христова

Режисьорът Ники Илиев с четвърти филм, чиято премиера се очаква през октомври. Лентата "Завръщане" е със сюжет, който ще се приближава до "Живи легенди".

"Става дума за четирима приятели, които се завръщат от чужбина и всеки среща нещо от миналото си", каза в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR режисьорът Ники Илиев.

Другите двама продуценти на филма ще са Богомил Грозев и Башар Рахал.

"Освен да съм режисьор на "Завръщане", ще изиграя и една от главните роли", разказа Илиев. По думите му е изключително напрегнато да си пред и зад камерата, като режисьор и като актьор.

"Зависи човек колко опит има в тази сфера. Моят герой е бил дете, на което са се присмивали, той иска да запази къщата си, има семейни проблеми, разбира се, намесва се и любовна история“, разказа режисьорът.

Ники Илиев посочи още, че натрупаният до момента опит го е направил по-уверен като творец, проектите му се реализират като все по-близки до онова, което е искал в началото. Според него в дадена професия 10 000 часа са границата някой да стане майстор.

"Поставям важните неща първи, винаги има притеснение дали ще се справя, опитвам да приемам препятствията като предизвикателства", каза още той.

"Зрителските реакции са ориентир за правенето на кино. Средата у нас не е благоприятна за правене на кино, но все пак е добре да отсяваме градивното. Трезвата оценка е най-важната, в България има по-малко успешни хора и съответно много, които са нереализирани, нямат реалната преценка за това как да приемат успехите на някой друг", коментира Илиев.

Гледайте видеото с целия разговор!

Харесайте ни в страницата ни във Facebook ТУК