Хлапета разбиха спортни коли за 800 000 долара

Тинейджърите не успели да откраднат автомобилите и ги блъскали един в друг

10.01.2019 | 17:07 Редактор: Велислав Филипов
Хлапета разбиха спортни коли за 800 000 долара

Четирима напълнолетни жители на Хюстън, щата Тексас, влезли в дилърския център CarMax и разбили намиращите се на паркинга коли. Общата сума на нанесените щети е 800 000 долара, като са пострадали повече от 20 автомобила, съобщава местната полиция.

Според разследващите инцидента, хлапетата искали да откраднат автомобилите, но не успели да отворят вратата на паркинга. Тогава те реши да разбият колите, като ги удрят във всичко, което попадне на пътя им. От действията им най-сериозно са пострадали Dodge Challenger Scat Pack, Chevrolet Corvette Z06, Ford Mustang GT, Porsche 911 и Jaguar XE.

Двама от вандалите са били задържани на местопрестъплението от пристигналите полицаи, докато другите двама са избягали, но по-късно са били арестувани в домовете им. На четиримата са повдигнати обвинения във вандализъм и причиняване на щети от първа степен. Въпреки, че са непълнолетни, младежите са заплашени от сериозно наказание – до 25 години в затвора.

През 2016 г. в Калифорния имаше подобен инцидент, след като трима тийнейджъри откраднаха от дилърски център два Dodge Charger и два Challenger, оборудвани с двигатели със 717 к.с. Младежите не успяха да се справят с управлението на колите и разбиха 3 от тях само на 2 км от мястото, от което ги бяха отмъкнали.

Снимка: Facebook

Повече новини четете на AutoMedia.