Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Кристалина Георгиева: България е на 44-то място по индекс на човешкия капитал

Българите в Бесарабия и ангажиментите на държавата

29.10.2018 | 13:10 Редактор: Зара Паталева
Кристалина Георгиева: България е на 44-то място по индекс на човешкия капитал

Какво очакват от България българските общности зад граница? Гост в студиото е вицепрезидентът Илияна Йотова след посещенията й в Украйна и Унгария. 

Световната банка наскоро излезе с проучване, според което дете, родено у нас, разгръща 68% от потенциала си, а България е на 44-то място в класация за човешкия капитал. За първи път Световната банка прави глобална класация на индекса на човешкия потенциал - на личния успех според средата. Какво говори това изследване за страната ни спрямо другите държави? Коментар по темите, както и защо се задава нова световна икономическа криза, на главния изпълнителен директор на институцията Кристалина Георгиева. 

Ще размести ли световния политически пъзел убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги след като се разкри, че е било предумишлено и добре организирано в консулството на Саудитска Арабия в Анкара. ЕП призова за оръжейно ембарго на Саудитска Арабия заради убийството. Възможно ли е светът да се обедини около тази идея? Ще се съгласят ли страните от ЕС, а и САЩ, които имат милиардна сделка с Рияд, на подобни санкции? Коментар на Нина Спасова, експерт по Близкия изток. "Брюксел 1"  по Bulgaria on air!


Втора част гледайте тук >>