Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

България се обяви в защита на Унгария

Спорове и словесни престрелки между партии и институции

24.09.2018 | 13:50 Редактор: Зара Паталева
България се обяви в защита на Унгария

България се обяви в защита на Унгария, след като ЕП гласува за наказателна процедура срещу Унгария. Вицепремиерите от квотата на Обединените патриоти Красимир Каракачанов и Валери Симеонов съобщиха, че българското правителство е взело решение да изготви позиция в защита на Унгария и срещу предложението за започване на наказателна процедура срещу нея по член 7 от договора за Европейския съюз. Ще излезе ли МС официално с такава позиция и какво ни носи тя, защо около тази позиция възникнаха спорове и словесни престрелки между партии и институции - говорим с депутата Емил Димитров от групата на Обединените патриоти и политическия анализатор Иво Инджов.

Русия и Турция се споразумяха за демилитаризирана зона в сирийската провинция Идлиб. Отстранява ли договорката риска от смъртоносна атака и нов поток бежанци - говорим с експерта по Близкия изток Нина Спасова. 

Меглена Кунева връчи акредитивните си писма като посланик на ЕС в Съвета на Европа. Специално интервю с европейския посланик в Страсбург за предаването "Брюксел 1" по Bulgaria on air!

Втора част гледайте тук >>