Брюксел 1

Как решенията на Брюксел променят всекидневието ни, как експерти, политици и граждани коментират новините от евроинституциите.

Събота, 17,30

Водещ:
Милена Милотинова

България се обяви в защита на Унгария

Спорове и словесни престрелки между партии и институции
Публикувана:

България се обяви в защита на Унгария, след като ЕП гласува за наказателна процедура срещу Унгария. Вицепремиерите от квотата на Обединените патриоти Красимир Каракачанов и Валери Симеонов съобщиха, че българското правителство е взело решение да изготви позиция в защита на Унгария и срещу предложението за започване на наказателна процедура срещу нея по член 7 от договора за Европейския съюз. Ще излезе ли МС официално с такава позиция и какво ни носи тя, защо около тази позиция възникнаха спорове и словесни престрелки между партии и институции - говорим с депутата Емил Димитров от групата на Обединените патриоти и политическия анализатор Иво Инджов.

Русия и Турция се споразумяха за демилитаризирана зона в сирийската провинция Идлиб. Отстранява ли договорката риска от смъртоносна атака и нов поток бежанци - говорим с експерта по Близкия изток Нина Спасова. 

Меглена Кунева връчи акредитивните си писма като посланик на ЕС в Съвета на Европа. Специално интервю с европейския посланик в Страсбург за предаването "Брюксел 1" по Bulgaria on air!

Втора част гледайте тук >> 

 

 

 

Коментари ( 0 )