СДС гледа напред след преизбирането на Божидар Лукарски

"Важен знак е, че той си призна грешките и поиска прошка от членовете на партията", каза пред Bulgaria ON AIR д-р Антон Койчев

26.05.2017 | 19:50 Редактор: Жанета Нейкова
СДС гледа напред след преизбирането на Божидар Лукарски

Какво се случва в СДС след предсрочните парламентарни избори? Като част то Реформаторския блок, партията не успя да влезе в парламента. 

"Основната причина за това е, че не отправихме достатъчно ярки политически послания и не ги формулирахме така, че те да достигнат до максимален кръг от избиратели". Това каза в студиото на "Денят ON AIR" д-р Антон Койчев, председател на СДС-София.

Той сподели, че СДС е в един изживяващ се посттравматичен стрес. По думите му, "макар бавно и мъчително, партията вече изживява този тежък момент, който е била принудена да понесе".

Политикът разказа пред Bulgaria ON AIR как членовете са започнали да водят едни "мъчителни" разговори, за да открият къде е грешката, какво е трябвало да се направи и дали самата СДС е сбъркала някъде.

"Но, повече от всичко, по-важен е разговорът за бъдещето", каза Койчев.

В началото на месеца партията се събра на Национална конференция и на нея Божидар Лукарски бе преизбран като лидер. 

"Най-важното, което Лукарски направи е, че той съумя да формулира и си призна грешките, поиска прошка от членовете на СДС. Това беше много важно като знак", отбеляза политикът.

И продължи как в партията се носили настроения за промяна на лидера, но политическата организация не е успяла да излъчи достойна алтернатива.