И McDonald's се включва в световната битка с пластмасата

Веригата за бързо хранене предприема редица мерки

27.06.2019 | 15:04 Редактор: Тодор Петров
И McDonald's се включва в световната битка с пластмасата

Веригата за бързо хранене McDonald's възнамерява да произвежда по-малко пластмасови отпадъци. За тази цел десертите ще бъдат продавани през следващата година в по-устойчиви опаковки "почти без пластмаса". 

Целта е да се спестят 1000 тона пластмаса годишно само в Германия, заяви в четвъртък местното представителство на McDonald's. Това е около една трета от опаковките, които McDonald's използва за собствените си продукти. 

Изчислено за цялата гама, която включва, например, напитки от други марки, така следва да се спести между 10 до 15% от общата ползвана пластмаса.

Пластмасовите държачи за балоните ще бъдат премахнати тази година, поясни McDonald's. От 2021 г. те вече няма да се продават в ЕС, а също и прибори за еднократна употреба, чинии и пластмасови сламки. 

Сладоледът трябва да се доставя в купи без пластмасов капак и пластмасови лъжици, шейковете ще бъдат в хартиена чаша с алтернатива на пластмасовата сламка. Веригата следва глобалната цел до 2025 г. всички наши опаковъчни материали да са само от възобновяеми, рециклирани или сертифицирани източници.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК