Все по-късно, но стигнахме до заветния ден на данъчна свобода

Спираме да работим за държавата, вече изкарваме за себе си
Публикувана: От:

Още по темата

 

От днес спираме да работим за държавата. Днес е денят на данъчната свобода - образно казано спираме да работим за държавата и започваме да работим за себе си.

Както всяка година датата е изчислена от експертите на Института за пазарна икономика. През тази година в държавната хазна е планирано да постъпят почти 44 милиарда лева.

Средно за един календарен ден българите изработват по 319 милиона лева, което означава, че ще са ни необходими 138 дни, за да попълним хазната.

Най-много дни през тази година - 34, ще отделим, за да попълним приходите от ДДС, 17 дни - за приходите от акцизи, за социалните осигуровки - 24 дни и 9 за здравното ни осигуряване.

През последните години се наблюдава тенденция дните, нужни за попълване на бюджета, да бъдат все повече и денят на данъчна свобода да идва все по-късно през годината. 

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 3 )
 • 3

  moronic-masonic

  19 май 2019 | 12:45

  Изключително глупава цивилизация, вече няколко хиляди триизмерни години не може да еволюира в нивата си на съзнание.
 • 2

  moronic-masonic

  19 май 2019 | 12:44

  До 2050-та цялата ви абсурдно глупава реалност градена от ниското ви егоистични триизмерно ниво на съзнание предстои да стане на пихтия заради планетарните изменения.
 • 1

  moronic-masonic

  19 май 2019 | 12:42

  Всички сте роби на световното кретено-масонство и една шепа хора с абсурдно глупавият си начин на мислене, и предстои да се самоунищожите като ограничени в съзнанието биологични тъпаци, които не знаят къде се намират в трета плътност на материята с възможност за адекватно осъзнаване с това физическо тяло до 4 измерения.