Volkswagen ще строи завод за електромобили в Китай

Това ще стане срещу 750 млн. долара
Публикувана: От:

Още по темата

 

Германският автомобилен концерн Volkswagen AG планира да построи съвместно с Anhui Jianghuai Automobile Co (JAC) завод за електромобили край град Хъфей в Китай срещу 5,06 млрд. юана (750,8 млн. долара), съобщава Ройтерс, позовавайки се на информация от местните китайски власти. 

Документ, публикуван в понеделник от ръководството на Зоната за икономическо и технологично развитие на Хъфей, посочва, че VW и JAC са получили разрешение от регулатора за опазването на околната среда за изграждане на завод с годишен производствен капацитет от 100 хил. превозни средства.

Китайското подразделение на VW потвърди по-рано днес цифрата, която беше включена в предишни официални документи, като добави, че предстои в скоро време двете компании да пуснат на пазара и своя първи модел електромобил.

Говорител на съвместното предприятие потвърди плановете за строеж на завода, споделяйки, че разрешението от местните власти означава "правилно развитие на проекта", като първият електрически модел на концерна – E20X, ще бъде пуснат до края на тази година.

VW, която е най-големият чуждестранен автомобилен производител в Китай с продажби в размер на 4,21 млн. броя през 2018 г., обеща да увеличи производството си на автомобили с нулеви емисии въглероден диоксид като част от своята стратегия за растеж в азиатската страна.

Концернът съобщи, че планира да произвежда повече от 22 млн. електрически превозни средства през следващите 10 години, като над половината от тези количества ще бъдат построени именно в Китай.

Прочете повече в investor.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 1 )
  • 1

    Velichkov Yavor

    27 апр 2019 | 10:29

    Следващите години на планетарни изменения дечицата и внучетата на цялата политическа *** на света, кретено-масоно прасешки елити и всички хора, които ги подкрепят да пукнат преди тях, от моята уста на всички богове в ушите, особено на великият кретено-масонски архитект на вселената, едната от многото, в неговите! Малко след това и родителите им да пукнат!