Южна Корея изпревари САЩ в пускането на 5G мрежови услуги

Южнокорейските телекоми похарчиха милиарди за маркетингови кампании

04.04.2019 | 14:15 Редактор: Тодор Петров
Южна Корея изпревари САЩ в пускането на 5G мрежови услуги

Южна Корея ще се превърне в една от първите страни, които ще пуснат за масово ползване петото поколение мрежови услуги (5G). Това ще се случи днес, предава Ройтерс.

Азиатската страна може да се похвали с едно от челните места по навлизане на смартфоните в света. Тя се конкурира с Китай, САЩ и Япония за пускането на 5G, като се надява, че технологията ще доведе до пробив в области като умните градове и автономните коли. Освен това ще насърчи икономическия растеж на страната, който удари шестгодишно дъно през 2018 г.

Само няколко часа след обявяването на новината американската телекомуникационна компания Verizon Communications заяви, че ще пусне в сряда своята 5G услуга на мобилни телефони в два града в Съединените щати. 

През декември 2018 г. телекомът AT&T заяви, че е първият, който пуска масова и базирана на стандартите 5G мрежа. Услугата беше достъпна за мобилни хотспот устройства, но не и за телефони към 21 декември. Покритието обхващаше само 12 града.

Южнокорейските телекоми похарчиха милиарди за маркетингови кампании за 5G, а в сряда SK Telecom показа корейски поп звезди и носители на златни медали от Олимпийските игри като първите клиенти на 5G, пише Investor.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК