Куп холивудски звезди зад Apple в битката за видео стрийминг услуги

Гигантът е сключил договори с HBO и Amazon Prime Video, но не и с Netflix

26.03.2019 | 12:18 Редактор: Тодор Петров
Куп холивудски звезди зад Apple в битката за видео стрийминг услуги

Американският технологичен гигант Apple официално направи първите си стъпки в света на абонаментните видео стрийминг услуги с Apple TV+. Новината беше обявена в рамките на годишното пролетно събитие на компанията, което се проведе в Steve Jobs Theater в централата на компанията в Купертино, Калифорния. 

За целта Apple работи с част от големите звезди в Холивуд, като режисьора Стивън Спилбърг, актьорите Джейсън Момоа, Дженифър Анистън и Рийз Уидърспун, телевизионната водеща Опра Уинфри и други, на които разчита да привлекат аудиторията към оригиналното ѝ съдържание.

"Това не е просто поредната стрийминг услуга. Това е домът на най-креативните разказвачи на истории в света", коментираха от Apple.

Приложението Apple TV ще събира в едно всички стрийминг абонаменти на потребителите. Гигантът е сключил договори с част от най-големите имена в индустрията, включително HBO и Amazon Prime Video. 

По-рано миналата седмица най-голямата видео стрийминг платформа в света Netflix обяви, че няма да се включи в проекта, защото смята, че потребителите трябва да получават достъп до съдържанието ѝ в нейното собствено приложение.

Четете повече по темата в Investor.bg

Снимка: Pixabay.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК