Разкол във Volkswagen заради строежа на нов завод в Източна Европа

Бордът на директорите и Работническият съюз - пред сериозен конфликт

11.03.2019 | 15:08 Редактор: Тодор Петров
Разкол във Volkswagen заради строежа на нов завод в Източна Европа

Бордът на директорите и Работническият съюз на Volkswagen са пред сериозен конфликт. По информация на германския в. Handelsblatt представители на служителите засега отказват да дадат разрешение за новия завод на концерна в Източна Европа.

Това поставя автомобилния гигант пред опасността от ново ограничаване на производството и задълбочаване на вътрешната борба за власт между работодателите и работниците.

Напрежението в компанията намира изражение в спора за възможния строеж на новия завод в Източна Европа. Началото бе дадено с преструктурирането на фабриката на VW в Емден, която трябва да се преквалифицира в производство на нови електрически автомобили. 

По тази причина производството на Passat, което ставаше в Eмден, трябва да се премести в завод на Skoda в Чехия. От своя страна пък Skoda ще има нужда от нови капацитети, които според ръководството ще трябва да се запълнят с изграждането на нов завод.

Мениджмънтът предпочита строителството на нова фабрика, за да се премахне риска от недостиг при доставките на Skoda, пише Investor.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Снимка: Pixabay