Най-голямата британска летищна група се включва в търга за Летище "София"

В началото на април приключва срокът за подаване на оферти за концесия

05.02.2019 | 16:39 Редактор: Ивайло Николов
Най-голямата британска летищна група се включва в търга за Летище

"Manchester Airport Group" - най-голямата британска летищна група, потвърждава, че ще участва в тръжната процедура за отдаване на концесия на Летище "София" за следващите 35 години.

На 1 февруари българското правителство обяви 3 април 2019 година за краен срок за подаване на заявления и оферти за концесията на летище "София".  Този срок се удължава за четвърти път, припомня Investor.bg

Заедно с партньора си в консорциума, китайския строителен гигант BCEG, MAG имаше готовност да подаде своята оферта в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията в София днес, 5 февруари, пише в прессъобщението на MAG.

От MAG заявяват, че не са поискали това удължаване на крайния срок, но ще участват в тръжната процедура и ще подадат оферта до новия краен срок.

MAG управлява три от основните летища във Великобритания – Манчестър, Лондон Станстед и Ийст Мидландс, които заедно обслужват 60 милиона пътници на година, до над 270 дестинации чрез 70 авиолинии.

В момента летищният оператор инвестира над 1,5 млрд. английски лири в летищата си във Великобритания, а BCEG строи най-големия конструктивен проект в авиация в света – пекинското международно летище "Даксинг".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК