Разрешиха на Google да използва нов вид радарни устройства в САЩ

Ще помагат на потребителите с проблеми в говора и мобилността
Публикувана: От:

Още по темата

 

Интернет гигантът Google получи одобрение от американските регулатори за използване на радарно устройство за разпознаване на движение, известно като Project Soli, пише Investor.bg.

Федералната комисия по комуникациите (FCC) в САЩ заяви, че ще предостави на Google разрешение да ползва сензорите при по-високи честоти, отколкото понастоящем е позволено. FCC посочва, че сензорите могат да се ползват и на борда на самолети.

По думите на комисията решението ще служи в обществен интерес като предоставя иновативен контрол върху функциите на устройства, използвайки технология за разпознаване на жестове без докосване.

FCC твърди, че Soli сензорите засичат движение в 3D пространството, използвайки радар, за да позволят контрола на функции или опции, които помагат на потребителите с проблеми в говора и мобилността.

Google коментира, че виртуалните инструменти могат да направят по-прецизни движенията на човешката ръка, а сензорът може да бъде вграден в носими устройства, телефони, компютри и превозни средства.

След няколко разговора Google и Facebook заедно обявиха пред FCC през септември, че са стигнали до споразумение, че сензорите могат да оперират на по-високи честоти от сегашните, но на по-ниски от предварително обявените от Google.

Снимка: Pixabay

Коментари ( 0 )