Четири банки с надзорни мерки от БНБ

При тях са установени нарушения на регулаторната рамка

30.12.2018 | 11:06 Редактор: Ивайло Николов
Четири банки с надзорни мерки от БНБ

БНБ е приложила надзорни мерки спрямо четири банки, при които са установени нарушения на регулаторната рамка. Това става ясно от отчета на Централната банка за първото полугодие, публикуван на сайта й.

От БНБ отчитат, че при някои банки има "недостатъчна ангажираност" на ръководствата в управлението на кредитния риск, съобщава сайта на БНР. 

Според Централната банка при някои банки трябва да подобри цялостният подход спрямо процеса на вътрешен анализ на рисковете и адекватността на капитала.

Препоръката на БНБ е заради изискването за по-добра устойчивост на кредитните институции в условията на стрес и необходимостта да се предвидят всички значими рискове, пише още в отчета на институцията. 

В него се посочва, че банковата система е стабилна. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
ivan.mitev.315
преди 5 години
Централната банка пренебрегва държавното подпомагане наикономическия прогрес без съпътстваща защита срещу щети от прилагане на парите,ала осъществява надзорни мерки спрямо банки за последвали от поведението нацентралната банка щети.При наличие на държавната грешка банките са със съдба на жертви иподсигуряван банкрут.За устойчиви банки е необходимо държавно подпомагане наикономическия прогрес със съпътстваща защита срещу щети от прилагане на парите. Сигнализирай за неуместен коментар