"General Electric" ще забави обявяването на финансовите си резултати

Анализаторите очакват забавянето да се дължи на някакъв проблем, но от компанията отричат
Публикувана: От:

Още по темата

 

Американският индустриален конгломерат "General Electric" отложи обявяването на своите финансови резултати с близо седмица, посочвайки, че наскоро назначеният ѝ главен изпълнителен директор се нуждае от повече време, за да завърши прегледа на бизнеса ѝ, пише "Wall Street Journal".

GE заяви, че ще обяви резултатите си за третото тримесечие на 30 октомври, а не на 25 октомври.

Промяната дава възможност на председателя и главен изпълнителен директор Лари Кълп "да завърши първоначалния си анализ на бизнеса и посещения по места", посочва компанията в документ до инвеститорите.

Това е втората седмица на този пост за Кълп, след като индустриалният конгломерат уволни Джон Фланъри. При обявяването на назначението на новия главен изпълнителен директор на 1 октомври GE разкри, че има повече проблеми в своя енергиен бизнес и сви прогнозите за средствата си.

Книжата на фирмата повишиха стойността си с около 13 на сто откакто Кълп пое поста, но цената им все пак се е свила с 45% през последните 12 месеца.

По време на събитието на 30 октомври Кълп ще сподели "първоначалните си впечатления, а повече подробности се очакват в началото на 2019 г.", посочи компанията.

В миналото GE представяше прогнозата си за годишните си финансови резултати пред анализатори и инвеститори през декември, макар че миналата година Фланъри представи стратегията през ноември, предаде Investor.bg.

Някои анализатори очакват да чуят финансови прогнози още с данните за третото тримесечие, както и някои стратегически промени, вероятно и допълнително намаляване на дивидента. GE сви своя дивидент наполовина миналата година, след като разкри сериозността на своите финансови проблеми.

Сега анализаторите са изненадани от отлагането на отчета, посочвайки, че вероятно има някакъв неизвестен проблем или очаквана продажба на активи. Компанията все пак твърди, че забавянето е свързано с графика за пътувания на Кълп и с анализа, който той извършва в момента.

Коментари ( 0 )