Wizz Air с нови правила за багажа от 1-ви ноември

Според авиокомпанията това ще намали забавянето на полети

10.10.2018 | 17:00 Редактор: Велислав Филипов
Wizz Air с нови правила за багажа от 1-ви ноември

Wizz Air отново въвежда нови правила за багажа, които ще влязат в сила на 1 ноември. От началото на следващия месец пътниците на нискотарифния превозвач ще могат да вземат със себе си един безплатен ръчен багаж на борда, като размерите му трябва да са 40х30х20см.

Все пак от компанията оставят възможност на борда да се качи и багаж със старите размери, но това ще е само за пътниците на Wizz air, които си закупят допълнителната услуга Wizz Priority, за която се заплаща различно според пътуването с цени от 5 евро нагоре.

За желаещите да чекират багажа преди пътуването, се въвежда услуга, започваща от 7 евро за 10-килограмовите куфари. В нея има още две категории куфари - до 20 кг и до 32 кг.

Вече закупилите билети за полети след 1 ноември при досегашните условия, получават възможност за безплатно чекиране на 10-килограмов куфар. Тези, които вече са платили за чекиран багаж, получават безплатно услугата WIZZ Priority, включваща също предимството първи да преминат на гейта за полета и първи да се настанят в самолета.

Има поне още една причина - освен забавените заради товаренето на багаж на борда, която изтъкна Йохан Ейдхаген, маркетинг директор на Wizz Air. Става дума за това, че хората пътуват за все по-кратък престой и днес около една трета от клиентите на авиокомпанията се връщат след 3 дни или по-рано. Поради това те пътуват и с по-малко багаж - от чекиране на багажа за товарния отсек се е възползвал всеки трети, а допълнителен малък куфар на борда са качвали един от всеки седем пътници.

Ейдхаген обясни, че за авиокомпанията е важно клиентите да получат прозрачна информация за повече от 50-те варианта за пътуване с багаж и това да става още докато си избират и купуват билети, а не когато пристигнат на аерогарата.

Повече информация намерете на Dnes.bg.