Столицата ни е втора в Европа по ръст на чуждестранните посетители

Банкок оглавява списъка с най-посещаваните градове на планетата
Публикувана: От:

Още по темата

 

София е на второ място в Европа по ръст на чуждестранните посетители, пренощували в града през 2017, в сравнение с предходната година. Това показват резултатите от Глобалния индекс на най-посещаваните градове на Mastercard, обявиха от компанията. 

С 15,2% ръст спрямо 2016 година столицата на България се нарежда веднага след Истанбул (16,8%) и пред някои от най-популярните туристически дестинации като Лисабон (14,6%), Париж (13,1%), Мюнхен (12,9%) и Варшава (12,3%).

По отношение на чуждестранните посетители, пренощували в града за периода 2009 – 2017, София е на пето място в Европа. С 9% средногодишен ръст  столицата на България се нарежда веднага след Букурещ (1,3%), Лисабон (10,6%), Минск (10%) и Санта Круз де ла Палма (9,3%).

Банкок отново оглавява списъка с най-посещаваните градове на планетата, според Глобалния индекс на Mastercard, следван от Лондон и Париж, информираха от платежната и технологична компания, която през последното десетилетие представя важни данни за пътуванията в различни точки на света.

Четете още по темата в Investor.bg

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Коментари ( 0 )