Основателят на Alibaba вече не е най-богатият човек в Азия

С 44,3 млрд. долара Мукеш Амбани изпревари Джак Ма

14.07.2018 | 12:11 Редактор: Тодор Петров
Основателят на Alibaba вече не е най-богатият човек в Азия

Основателят на Alibaba Group Джак Ма вече официално не е най-богатият човек в Азия. От позицията го измести Мукеш Амбани, чиято компания Reliance Industries Ltd. увеличи стойността си за акция с 1,6%, достигайки рекордни стойности долара след края борсовата сесия в САЩ в петък където компанията е листната.

По данни на Bloomberg Billionaires Index състоянието на Амбани се изчислява на 44,3 млрд. долара, докато това на Ма остава 44 млрд.

Индийският милиардер прибави 4 млрд. долара към богатството си само от началото на тази година, след като Reliance удвои своя нефтохимичен капацитет, а инвеститорите прегърнаха успеха на неговата телекомуникационна компания Reliance Jio Infocomm Ltd. В същото време през 2018 г. Alibaba Group Holding Ltd. на Ма загуби 1,4 млрд. долара.

Амбани, който е известен с осъществяването на мащабни проекти, беше начело на строителството на най-големия в света рафиниращ комплекс, намиращ се на територията на индийския гад Джамнагар, също така притежава най-широко разпространената мрежа за мобилни данни в света и твърди, че е собственик на най-голямата и най-печеливша фирма за търговия на дребно в Индия.

Четете още икономически новини в Investor.bg