Най-богатите хора в света стават все по-запалени по криптовалутите

През изминалата година ентусиазмът на милионерите към тях е нараснал

24.06.2018 | 17:49 Редактор: Василена Василева
Най-богатите хора в света стават все по-запалени по криптовалутите

Едва около половината милионери в света са на едно мнение с компаниите, управляващи благосъстоянието им, като много богатите все повече се интересуват от инвестиции в криптовалути. Това става ясно от проучване на френската консултантска група Capgemini, цитирано от агенция Ройтерс.

Хората с голямо нетно състояние – които се определят като тези с най-малко 1 млн. долара за инвестиции, изключвайки дома, в който живеят, или притежанията им на изобразително изкуство и автомобили, са имали възвръщаемост на инвестициите си с 20% през 2017 г. за втора поредна година.

С това общото им състояние е достигнало сумата от над 70 трлн. долара за първи път, като очакванията са тя да стане 100 трлн. долара до 2025 г., се посочва в доклада за световно богатство на Capgemini.

Въпреки увеличението на състоянието им това не ги е направило по-доволни от компаниите, управляващи средствата им.

Едва около 56% от милионерите са заявили, че поддържат "много добра" връзка с тях при необходими 70% според консултантската агенция.

От данните става ясно, че през изминалата година ентусиазмът на богатите към криптовалутите е нараснал, като 29% от милионерите изразяват силен интерес към купуването или притежаването на такъв вид разплащателни средства. В същото време близо 27% са заявили, че имат известен интерес, се посочва още в доклада.

Въпреки това обаче едва една трета заявяват, че са получили информация за такива възможности от своите компании.

"Макар регулаторната несигурност и предпазливостта на фирмите да пречат на криптовалутите да навлязат в индустрията на компаниите за управление на богатство, силното търсене за информация относно криптовалутите от по-младите хора с голямо нетно състояние е вероятно да принуди фирмите за управление на богатството поне да разработят и предложат гледна точка (спрямо тах – бел. ред) през идните месеци", се казва още в доклада.

Снимка: Pixabay

Още новини за света на технологиите четете в Investor.bg