Телемедицината по-качествена от традиционния подход?

Новите технологии помагат на голям кръг от хора да имат достъп до здравеопазване

23.05.2018 | 15:13 Редактор: Тодор Петров
Телемедицината по-качествена от традиционния подход?

В последните няколко години телемедицината беше представяна като точно толкова добра, колкото и личната среща с лекар. Тя обаче вече се смята дори за по-добра.

"Нашият фокус вече е върху качеството", твърди президентът на Американската асоциация по телемедицина Питър Йелоулес в интервю за специализирания сайт mhealthintelligence.com. Според него вече е дошъл моментът, в който виртуалната грижа може наистина да бъде по-добра за пациентите от традиционния подход.

Дигиталното здравеопазване в САЩ си е поставило за цел да се подобрят резултатите на пациентите, да се намали стреса за лекарите и като цяло здравната грижа да се превърне в по-безопасна и по-рентабилна индустрия.

"Всъщност ми се вижда по-малко стресиращо да виждам пациент онлайн, отколкото лично", обяснява Йелоулес, който е и професор по психиатрия в Калифорнийския университет.

От Американската асоциация по телемедицина са убедени, че новите технологии помагат на голям кръг от хора да имат достъп до здравеопазване независимо къде живеят. Като плюс на технологията се изтъква и възможността за подобряване на възстановяването след престой в болница благодарение на възможността за получаване на съвети от разстояние.

Четете повече по темата в Investor.bg

Снимка: Pixabay.com