Приходите на Nvidia с висок скок заради пазара на криптовалути

От началото на годината акциите на компанията са повишили стойността си с 34%

11.05.2018 | 15:35 Редактор: Тодор Петров
Приходите на Nvidia с висок скок заради пазара на криптовалути

Приходите от продажби за първото тримесечие на производителя на хардуер Nvidia надминаха очакванията. Противно на очакваното по-голяма част от търсенето на нейните мощни графични процеси е дошла от волатилния пазар на криптовалути, пише Bloomberg.

Нетната печалба скочи до 1,24 млрд. долара, или 1,98 долара на акция, в рамките на периода, от 507 млн. долара, или 79 цента на акция, година по-рано, обяви компанията. Приходите от продажби са нараснали с 66 на сто до 3,21 млрд. долара. Средната прогноза на анализаторите беше за 1,46 долара на акция печалба при 2,9 млрд. долара.

Приходите от центрове за данни са скочили със 71% до 701 млн. долара, надминавайки прогнозите за 653 млн. долара. Приходите от гейминг, които представляват над половината от общите приходи на фирмата, са се увеличили с 68% до 1,72 млрд. долара, изпреварвайки прогнозата на Wall Street за 1,55 млрд. долара.

Въпреки че производителят на чипове генерира 289 млн. долара от "копачи" на криптовалути през първото фискално тримесечие, тези приходи могат да спаднат с две трети през текущия период, коментира компанията. Цената на акциите на Nividia се понижи с 3,8% по време на следборсовата търговия.

Приходите за фискалното второ тримесечие ще достигнат 3,1 млрд. долара, обяви базираната в Санта Клара, Калифорния, компания. Това ще надмине средната прогноза на анализаторите за 2,95 млрд. долара според данни, събрани от Bloomberg.

От началото на годината акциите на Nvidia са повишили стойността си с 34%, което ги прави най-добре представящите се в бенчмарка Philadelphia Stock Exchange Semiconductor Index. 

Още по темата четете в Investor.bg