Apple ще бъде оценена на 1 трилион долара през следващата година

Това се случва заради iPhone X, "сериозния цикъл на надграждане" и възраждането на компанията в Китай

17.11.2017 | 19:37 Редактор: Велислав Филипов
Bulgaria ON AIR, Архив

Apple ще стане първата компания, оценена на 1 трилион долара, през следващата година, благодарение на iPhone X, "сериозния цикъл на надграждане" и възраждането в Китай.

Пазарната капитализация на технологичния гигант, която се отнася до общата стойност на всички акции на дружеството в обръщение, понастоящем възлиза на 868,1 млрд. долара.

Според анализатори iPhone 8, 8 Plus и X ще се продават повече от върховия цикъл на надграждане при iPhone 6. Това би означавало 258 млн. броя iPhone за фискалната година на Apple до края на септември 2018 г., надхвърляйки рекордните 231 милиона броя, доставени през фискалната година, приключваща през септември 2015 г.

GBH Insights прогнозира, че има над 350 млн. потребители с модели iPhone, които са на поне две години. „Значителна част" от тези потребители може да надградят телефоните си.

Анкета сред купувачите разкрива, че 78% от клиентите на Apple са си купили версията с цена от 1149 долара, която има по-голяма памет.

С нарастващата инсталационна база ще се стигне и до повече продажби на услугите на компанията, като Apple Music. Бизнесът за услугите, който донесе приходи от 8,5 милиарда долара през тримесечието до септември, "очевидно най-голямата област на растеж", споделят анализатори.

Повече новини четете на Investor.bg.