Засилен инвеститорски интерес към парцели за строителство в София

Водещите критерии - близост до метростанция и паркова зона

25.09.2017 | 23:21 Редактор: Тодор Петров
Засилен инвеститорски интерес към парцели за строителство в София

Търсенето на парцели за жилищно застрояване в София расте заедно с интереса на купувачите към сделки с имоти. Необичайно много обаче са запитванията от инвеститори и строители от големите градове в страната, съобщава консултантската компания Arco Real Estate, цитирана от Investor.bg.

Най-висок остава интересът към центъра и източните квартали на София, като не липсва такъв и към по-бюджетните локации като "Люлин" и "Надежда". Водещи критерии в избора остават близост до метростанция и паркова зона, подчертава компанията.

Най-ниските офертни цени на парцелите за застрояване в София са в кварталите "Дружба" и "Овча купел", отчитат от Arco Real Estate. В "Дружба" те са от 45 до 85 евро/кв.м., като предприемачите дебнат да купят или сключат договор за застрояване на терен, намиращ се близо до линията на метрото.

От 60 до 80 евро/кв.м. се предлагат парцелите за застрояване в периферните зони на квартал "Люлин". В центъра на най-големия панелен комплекс в столицата и микрорайоните му, през които минава метрото обаче, цените варират от 100 до 230 евро/кв. м.

В "Красна поляна" офертите варират от 70 до 190 евро/кв.м. В "Карпузица" и "Павлово" офертните цени са от 90 до 250 евро/кв.м., а в "Кръстова вада" - от 130 до 360 евро/кв.м., отчита компанията.

От 110 до 480 евро/кв.м. се предлагат терените в петте части на ж.к. "Младост". И тук по-високите цени са за имотите, разположени близо до метростанциите.