До ноември пишат инвестиционната програма за Северозападна България

Периодът съвпада с бюджетната процедура, коментира министърът на регионалното развитие

26.06.2015 | 14:57 Редактор: Мариета Иванова
До ноември пишат инвестиционната програма за  Северозападна България

Крайният вариант на документа за целенасочена инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Странджа, Родопите и други погранични планински и полупланински слаборазвити райони трябва да е готов в края на ноември, заяви по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, предава БТА.

По думите й, тъй като този период съвпада с бюджетната процедура, от министерството са поели ангажимент да заложат индикативни стойности за средства от държавния бюджет, с които да се подкрепи тази програма в допълнение на европейските фондове. Ще бъде направен анализ кои от проектите могат да бъдат  финансирани със средства от оперативните програми и за кои могат да се предвидят средства от държавния бюджет, допълни Павлова.

Тя увери, че по никакъв начин няма да бъде дискриминирана която и да е община и кметовете на общините да бъдат делени по партийна принадлежност.

В новата програма "Конкурентоспособност" са заложени такива критерии при подбора на малки и средни предприятия, че тези, които смятат да развиват своята дейност на територията на Северозападна България, ще получат по-голям брой точки, което е
стъпка за търсене на повече инвестиции в тези слаборазвити райони, каза Павлова.