Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Битовите пожари - най-трудни за огнеборците

България все още е без вертолет за гасене

13.09.2018 | 20:12 Редактор: Зара Паталева
Битовите пожари - най-трудни за огнеборците

България все още няма вертолет, който да използва за гасене на пожари, след инцидента на пловдивското летище. Директорът на националната пожарна Николай Николов каза, че ако се налага да се ползва такава техника, то България ще поиска помощ от съседни държави.

В същото време "Автомобилна администрация" прави пълна проверка на пожарните "Магирус" след 4 случая на катастрофи с тях. Има закупени 129 такива, половината вече са извън гаранция, каза Николов и поясни, че ако се открие несъответствие в техническите специфики на пожарните, те ще бъдат поправени.

Битовите пожари остават най-много, а най-трудно за пожарникарите е влизането в помещения, които са с метални врати, отварящи се навън. В  момента за 250 места в пожарната кандидатстват над 1600 човека.

Във втората част на предаването с Надя Василева - посланик на бранда MANPOWER говорим за начина, по който се провеждат интервюта за работа. Според нея е недопустимо работодател да пита за възраст, вяра, адрес, верска или сексуална ориентация кандидат за работа. Все още обаче, у нас жените на ръководни позиции получават по-ниски заплати от мъжете. За съжаление има случаи, при които интервютата за работа се правят от хора, които не са добре обучени за целта.