Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Майките на децата с увреждания: връзват децата ни за железни пружини

Палатките остават

19.07.2018 | 18:51 Редактор: Зара Паталева
Майките на децата с увреждания: връзват децата ни за железни пружини

 

Майките на децата с увреждания са категорични-прoтестите в цялата страна няма да спрат, докато не бъдат приети поправки в законите, които гарантират равни права. Вера Иванова от конфедерацията за защита правата на децата обясни, че нито една от майките няма представа как изведнъж от обсъжданите текстове в различните комисии са отпаднали техните предложения. Не си обясняваме и какво общо имат синдикатите с проблемите ни, каза Иванова.

Димитрина Русева - майка на дете с увреждания беше категорична, че не искат пари за себе и децата си, а реална реформа. Майките дават примери, как част от тях са намирали децата   в институциите с вързани за железни пружини.

В разговор на живот от САЩ журналистът Христофор Караджов описа обстановката,в която живеят хората с увреждания. По думите му всякаква дискриминация към тях е забранена със закон. Караджов разказа, че му предстои и смяна на жилище. И тъй като той самият се движи с количка, е нужно мястото, в което живее да е изключително удобно, да няма стълби и килими.

Караджов се възстановява след тежка операция. Всеки, който желае може да се включи в кампания с дарение. Информация за кампанията можете да намерите тук: https://www.gofundme.com/lets-help-chris-recover

В репортаж от Търговище разказваме още за проблемите за хората с увреждания.